Best verkochte producten

 • paarden kinderhorloge
  Paarden Horloge

  Op zoek naar een leuk paardenhorloge? Dan is dit de juiste keuze! Het...

  € 19
 • kinderhorloge met lichtjes
  Calypso Horloge

  Opvallend en kwalitatief tienerhorloge van het merk Calypso. Druk op de...

  € 39
 • waterdicht vliegtuig horloge
  Q&Q Horloge

  Waterdicht vliegtuighorloge. Stoer vliegtuig kinderhorloge voor jongens....

  € 29
 • Rood meidenhorloge Q&Q
  Q&Q Horloge

  Met dit meidenhorloge haal je een mooi cadeautje in huis! Dit horloge...

  € 28

Aanbiedingen

Nieuwe producten

 • Q&Q Horloge
  Q&Q Horloge

  Een horloge voor echte stoere tieners! Het merk Q&Q staat voor...

  € 39
 • Kinderhorloge Konijn
  Kinderhorloge Konijn

  Het leukste kinderhorloge voor de kleine meid die gek is op konijnen! Op...

  € 32
 • Q&Q Horloge
  Q&Q Horloge

  Dit stoere kinderhorloge van het merk Q&Q is waterdicht tot minimaal...

  € 34

Wanneer leert een kind klokkijken?

Als kinderen een leeftijd van gemiddeld 6 jaar hebben bereik wordt de basis gelegd voor het klokkijken. Dit gebeurd in groep 3 van de basisschool. Allereerst wordt er geoefend met een analoge klok. Als de kinderen een leeftijd van 8 jaar hebben bereikt dan wordt er geoefend met een digitale klok. Dit gebeurd in groep 5 van de basisschool. Natuurlijk kunnen ouders hun kinderen ook thuis alvast leren klokkijken! Oefenen met klokkijken wordt extra leuk met een mooi kinderhorloge!


Welk kinderhorloge is geschikt voor welke leeftijd?
Er zijn kinderhorloges in veel verschillende soorten en maten. Evenals de interesses van kinderen die soms sterk uiteen lopen. Daarnaast speelt de leeftijd van het kind een grote rol voor de keuze van het kinderhorloge.


Horloge voor peuters en kinderen tot 5 jaar oud:

Vrijwel geen enkele kleuter kan klokkijken. Een horloge voor een kleuter moet u zien als een leuke sieraad. Met name felle kleurtjes en afbeeldingen van dieren op horloges doen het erg goed is onze ervaring!

Horloge voor kinderen vanaf 6 en 7 jaar oud:
De meeste kinderen leren klokkijken als zij de leeftijd van 6 jaar hebben bereikt. De kinderen leren rond deze leeftijd lezen, rekenen, schrijven en uiteraard ook klokkijken! Wij raden dan ook aan om voor deze kinderen een horloge te kiezen met heldere cijfers en een heldere wijzerplaat om het klokkijken zo net iets makkelijker te maken. Kinderen rond deze leeftijd hebben vaak een favoriete superheld. Het is dan ook erg leuk om zijn favoriete superheld te combineren met een analoog horloge. Bekijk hier de verschillende cartoon horloges en misschien zit er wel een favoriete superheld bij!

Horloge voor kinderen vanaf 8 en 9 jaar oud:
Is uw kind of diegene waarvoor u een kinderhorloge aan wil schaffen rond de 8 jaar oud? In deze leeftijd zal waarschijnlijk een sporthorloge in de smaak vallen. Ook leren kinderen rond de leeftijd van 8 jaar klokkijken op een digitale klok. Kinderen rond de leeftijd van 8 jaar zijn sportief en bewegen veel. Veel kinderen vinden dan een sporthorloge het ideale cadeau. Het is ook belangrijk dat kinderen van 8 jaar veel beweging krijgen, het is misschien dan ook een leuk idee om een sportief kinderhorloge met bijvoorbeeld een stopwatch functie cadeau te doen!

Horloge voor kinderen vanaf 10 jaar en ouder:
De jongens kiezen nu vaker voor een kinderhorloge met een stoere uitstraling. De meiden kiezen vaak voor een wat hipper uitziende horloge. Toch verschilt het alsnog erg per kind. De meisjes neigen nog steeds het meest naar horloge met hun lievelingsdier, terwijl de jongens vaker gaan voor de wat sportievere horloges.

Kinderhorloge vanaf Welke Leeftijd